Τι χρειάζεστε

Για να συνδεθείτε ασύρματα, χρειάζεστε ένα WiFi modem/router. Επιπλέον ο υπολογιστής σας πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία WLAN. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι εξοπλισμένος με συμβατό προσαρμογέα ασύρματου δικτύου.

Ρυθμίσεις για ασύρματη σύνδεση

Ακολουθείστε τις οδηγίες παρακάτω:

α) Εγκαταστήστε τον προσαρμογέα δικτύου στον υπολογιστή μαζί με το αντίστοιχο λογισμικό. Παρακαλούμε, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο που συνοδεύει τον προσαρμογέα σας.

β) Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, έχετε την ευχέρεια  να διαχειριστείτε τις συνδέσεις WLAN, μέσω του περιβάλλοντος διαχείρισης (είτε από τον κατασκευαστή του λειτουργικού συστήματος είτε από τον κατασκευαστή του ασύρματου προσαρμογέα).  

Στα λειτουργικά συστήματα Windows μπορείτε να ανοίξετε το περιβάλλον διαχείρισης, κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο που υπάρχει στη γραμμή εργασιών, ή μέσω του μενού “Start”.

Εγκαθιστώντας ασύρματη σύνδεση μέσω του λογισμικού που περιλαμβάνεται στα Windows XP.

Οι ρυθμίσεις που περιγράφονται ισχύουν για το Service Pack 2 των Windows XP. H μέθοδος είναι πιθανό να διαφέρει για άλλα Service Packs.

Ανοίξτε το “Control Panel” από το μενού “Start” και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο “Network and Internet Connections”.  Στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Network Connections” του “Control Panel”.

Στο παράθυρο “Network Connections” επιλέξτε με διπλό κλικ την εγγραφή “Wireless Network Connection” και επιλέξτε την εντολή “Properties” από το σχετικό μενού. Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Wireless Network Connection Properties”.

Στη σελίδα ρυθμίσεων “Wireless Networks”, ενεργοποιείστε την επιλογή “Use Windows to configure my wireless network settings” και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί “View Wireless Networks” που βρίσκεται στο πλαίσιο “Available networks”. Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Wireless Network Connection” . Όλα τα ασύρματα δίκτυα που εντοπίζονται στην περιοχή αναγράφονται σε σχετική λίστα.

Επιλέξτε την εγγραφή “WLAN” ή NetFasteR IAD από τη λίστα και πατήστε το κουμπί “Connect”. Τώρα το σύστημα θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τη σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο WLAN. Θα δείτε το παράθυρο “Wireless Network Connection”.

Εισάγετε το κλειδί δικτύου του NetFasteR IAD στο πεδίο “Network key”. To κλειδί δικτύου WLAN (WPA) βρίσκεται τυπωμένο σε αυτοκόλλητο στη βάση του router.  Επαναλάβετε την καταχώρηση της εγγραφής στο πεδίο “Confirm network key” και πατήστε το κουμπί “Connect”. H σύνδεση WLAN έχει εγκατασταθεί.

Στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η ασύρματη σύνδεση μέσω του λογισμικού του λειτουργικού σας συστήματος, θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή του ασύρματου προσαρμογέα δικτύου που έχετε προσαρτήσει στον υπολογιστή σας.

Πόσο χρήσιμο σας φάνηκε το συγκεκριμένο άρθρο;